Zwangerschaps reflexologie

Anke Voetreflex kan je met reflexologie ondersteunen als je zwanger wilt worden, zwanger bent en na je bevalling als je weer op krachten wilt komen en je balans terug wilt vinden.

Zwanger worden

Anke Voetreflex kan je door middel van voetreflexologie begeleiden in de periode van zwanger willen worden.  Voetreflextherapie voor zowel de man als de vrouw kan het lichaam beter in balans brengen, stress wegnemen en de omstandigheden optimaliseren.

Tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap moet je lichaam hard werken, en vinden er veel veranderingen plaats. De Voetreflex massages zijn er op gericht om je gezondheid in deze periode te optimaliseren, en je lichamelijk en geestelijk voor te bereiden op de bevalling.

Klachten kunnen zijn: misselijkheid, maagzuur, rugpijn, bekkenpijn, vermoeidheid, stemmingswisselingen, blaasontsteking, obstipatie, slapeloosheid, oedeem, iets hoge bloeddruk, en beginnende zwangerschapsdiabetes.

Ook kan reflexologie worden ingezet bij het draaien van een stuit-of dwarsligging en om de bevalling op te wekken. Dit in overleg met de verloskundige.

Na de bevalling

Je lichaam moet zich weer herstellen na de zwangerschap. Voetreflextherapie brengt je lichaam weer in balans en zorgt zo voor een spoedig herstel.

Reflexologie voor zwangerschap is een specialisatie voor therapeuten die na hun hbo-opleiding een bijscholing daarin hebben gevolgd. Deze specialistische bijscholing wordt in Nederland gegeven door Carla Huis in ’t Veld.

Sat, 11 June